sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pampulapipo/Nyppypipo Novita Isoveli lanka, oma ohje



1. Luodaan 80 s nro 5 puikoilla.
2. Neulotaan joustinneulosta 2s oikein ja 2 s nurin 5,5 cm.
3. Neulotaan 4s nurin. Toistetaan tätä kerros loppuun *2s oikein, 6s nurin, 6s oikein, 6s nurin*. Ja lopuksi 2 s nurin.
4. Kohtaan, jossa on 6s oikein, tehdään nyppyneuletta palmikolla. Nyppy tulee 4. silmukkaan ja palmikot kiertyvät vasemmalle (=3s apupuikolle työn eteen, neulotaan 3s oikein ja 3s oikein apupuikolta.)

Nypyn neulominen: 1s oikein silmukan etureunasta, 1s oikein silmukan takareunasta, 1s o etureunasta, 1 s o takareunasta ja 1s o etureunasta. Yhdestä silmukasta on siis tullut viisi silmukkaa. Käännetään työ ja neulotaan 5s nurin. Käänetään työ, 5s oikein. Toinen silmukka nostetaan ensimmäisen yli, kolmas silmukka ensimmäisen silmukan yli, sekä neljäs ja viides silmukka.

Siinä vaiheessa, kun lopetat palmikoiden neulomisen, palmikoiden kohdalle neulotaan nurjaa neulosta muutama kerros ennen kavennuksien aloittamista. Itse neuloin 18 cm ennen kuin lopetin palmikoiden neulomisen. Sen jälkeen neuloin neljä kerrosta ennen kuin aloitin kavennukset. Ne kohdat, joissa on 2 s oikein, neulotaan oikeina silmukoina
Kavennukset: nurjilla silmukoilla vuorotellen 2 nurin yhteen ja 2 s nurin. Ne kohdat, joissa on 2 s oikein, neulotaan oikeina silmukoina, eikä niitä kavenneta koko työn aikana.
Kaksi välikerrosta. Toistetaan samat kavennukset: 2s nurin yhteen ja 2s nurin vuorotellen.
Pääasia on, etteivät kavennukset pomppaa sieltä työstä, vaan sulautuvat nurjaan neulokseen. Jatka kavennuksia kunnes jäljellä on 20s.  Päättele silmukat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti