sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Pampulalapaset 7 veljestä langasta





Muokkasin kahdesta novitan ohjeesta lapaset:

Ensimmäisestä ohjeesta nappasin nyppyneuleen ja jälkimmäisestä ohjeesta neuvot peukalokiilan lisäysten tekemiseen, kärkikavennuksiin sekä peukalon neulomiseen.

vasen lapanen:

1. Alussa neulotaan joustinneulosta 2n ja 2o valitsemaasi pituuteen riippuen siitä, kuinka pitkän varren haluaa tehdä. Itse neuloin 10 cm.

2. Ensimmäisellä puikolla aloitetaan nyppypalmikkoneule. 1. puikko: 2n, 6o, 2n, 1o. 2. puikko: 1o, 2n, 6o, 2n. Jatka nyppyneuletta tämän Novitan ohjeen mukaan: http://www.novita.fi/index.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=91406.  Kämmenosassa neulotaan sileää neuletta. Jokaisella puikolla on siis 11s ennen peukalokiilan lisäyksiä. Toisaalta voi tehdä niinkin, että aloittaa sileän neuleen 1. ja 2. puikolla ja neuloo sitten 3. ja 4. puikolla palmikkoneuletta. Kumpi vain tuntuu selkeämmältä.

3. Kolmannella kerroksella aloitetaan peukalokiilan lisäykset, jotka alkavat neljännen puikon lopussa, tätä novitan lapasohjetta noudattaen: http://www.novita.fi/cms.php?cms_cname=neulemallisivu&nlm_id=90652
Kun lisäykset on tehty siirretään 14 s apulangalle, joten puikolle jää 9s ja tyhjään kohtaan luodaan 2 silmukkaa. Jokaisella puikolla on siis jälleen sama silmukkamäärä kuin alussa, 11s. 
Jatkoin nyppyneuletta siihen saakka, kunnes se peitti pikkurillin ja aloitin sileän neuleen neulomisen eli kaikki silmukat neulotaan oikein siihen saakka, että etusormi peittyy. Tämän jälkeen aloitin kavennukset jälkimmäisen ohjeen mukaisesti 1. ja 3. puikon alussa 2s oikein yhteen ja 2. ja 4. puikon lopussa ylivetokavennus kunnes työssä on jäljellä 8s. Peukalon neuloin myös jälkimmäisen ohjeen mukaan, mutta 4s sijaan poimin 6s. Halusin peukalonkohdasta mukavan väljän, jottei se kiristäisi liikoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti